1.jpg

Bishop Justus C of E Secondary

Value

£3.6M

Location

Bromley, Kent

Year

Aug 2019

Duration

56 Weeks

Contract

JCT Design & Build

The complete design, construction and a series of one and two storey extensions have been completed at Bishop Justus.

The extensions were divided into zones as follows, along with a new small car park area:

 

  • Zone 1 – extension to existing hall along with new dance studio, changing rooms, WC’s and ancillary areas plus car park.

  • Zone 2 – ground and first floor extension providing four new classrooms.

  • Zone 3 – first floor extension providing three new classrooms with staircase access.

  • Zone 4 – second floor extension providing two new classrooms and common room plus refurbishment of existing classroom.

IMG_20191004_083028250_HDR.jpg
IMG_20191004_082641078.jpg
IMG_0369.jpg

The Bishop Justus works were undertaken within a fully operational secondary school site and the work was divided into sections under the contract, carefully co-ordinated with school holiday and examination periods.
 

The site was tight and restricted so Walker Construction worked closely with the client to devise a delivery schedule that met the needs of the project programme without disturbing the public or Bishop Justus staff and pupils working on site. Following liaison with on-site staff, deliveries were arranged to be received during quieter periods of public visitation to reduce risk as much as possible. 
 

We ensured deliveries did not arrive on site between 08:00 – 09:00 and 15:00 – 16:00 due to parents dropping off and collecting their children during these times. Our contractors also commenced works on site at 08:00 so we ensured our works and movements did not block parents dropping off or collecting, local roads or accesses to the site.
 

To ensure the safety of staff and pupils we ceased external works and plant movements during break/lunch times. 


As Bishop Justus was a live site, Walker Construction kept the works area segregated from the public and school staff and pupils via the use of security fencing. We further managed this with plenty of safety signage directing members of the public, staff and pupils away from works areas. 
 

IMG_20191004_083046995_HDR.jpg